header vogels

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

Hop

 
   
  De hop of upupa epops
Trekvogel van april tot september, en doortrekker. Iets groter dan een merel. Onmiskenbaar door de opvallende zwartwit-tekening op de vleugels, rug en staart; de fraaie kuif en de lange, dunne snavel. De grote ronde vleugels en de slome manier van vliegen doen denken aan een vlinder. Verspreiding en woongebied : broedvogel in gans Midden- en Zuid-Europa. Bij ons zeer zeldzaam geworden en alleen nog een regelmatige broedvogel in warme, droge laaglanden met niet al te intensieve landbouw en voldoende broedholen. Voortplanting : broedt in boomholen, nissen, steenhopen, veldschuren en ook in grote nestkasten. Legt vanaf mei - soms twee legsels - vijf tot acht lichtgrijze eieren. Alleen het vrouwtje broedt 16-18 dagen. De jongen worden door beide ouders 23-25 dagen in het nest en daarna nog enige tijd daarbuiten gevoerd. Om vijanden af te schrikken sproeien de jongen uitwerpselen en vloeistof uit de stuitklier rond wanneer ze worden opgeschrikt, waardoor de hop faam geniet als smerige vogel met een stinkend nest. Voedsel : grote insecten van de grond, wormen, spinnen, pissebedden en slakken.
 
   

Footer worldwidebase



uw eigen startpagina


copyright WorldwideBase 2005-2009