header vogels

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

Kerkuil

 
   
  De kerkuilen onderscheiden zich van de echte uilen door de hartvormige kringen om de ogen. Dit masker is meestal licht van kleur. Het wordt omzoomd door bruinachtige-grijze veren die op enkele plaatsen gestippeld zijn.
De bij uilen gebruikelijke oorpluimen ontbreken, het masker werkt als een reusachtige oorschelp en versterkt het gehoor. De naar voren gerichte ogen zijn relatief klein. De pupillen kunnen zich sterk verwijden, hierdoor kan het dier zelfs in diepe duisternis uitstekend zien.
Kerkuilen komen bijna overal op aarde voor. Ze leven in bossen maar ook in bewoonde gebieden. Hun nesten en slaapplaatsen (overdag) bevinden zich in oude boerderijen, kerktorens, boomholten of andere nissen. Ze leven meestal alleen of in paren.
In april legt het vrouwtje tussen de vier en zeven eieren. De eieren worden ongeveer 33 dagen bebroed. De jonge vogels worden door beide ouders grootgebracht.
Kerkuilen jagen alleen 's nachts. Ze vormen een waardevolle hulp bij de ongediertebestrijding omdat ze zeer veel muizen, ratten en andere kleine knaagdieren eten. Daarnaast eten ze ook vleermuizen.
 
   

Footer worldwidebase



uw eigen startpagina


copyright WorldwideBase 2005-2009