header vogels

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

Kievit

 
   
  De kievit behoort tot de familie van de plevieren en tot de steltlopers Hij komt voor in Azi, Noord- en West-Afrika en Europa. De kievit, die ongeveer 30 cm lang is, is te herkennen aan zijn karateristieke donkere kuif en aan zijn brede, afgeronde vleugels.
Zijn bovenkant is zwartachtig-groen, de onderkant is wit en zwart. De staart is wit en het uiteinde van de staart is zwart. Zijn naam is afgeleid van zijn roep.
Het voedsel van de kievit bestaat hoofdzakelijk uit insecten. Daarnaast eten ze ook slakken, wormen en planten.
In het voorjaar vertoont de kievit opvallend baltsgedrag. Het mannetje probeert de aandacht van het vrouwtje te trekken door luid met zijn vleugels te slaan en opgewonden buitelingen te maken. Soms heeft een mannetje meerdere vrouwtjes. Om het vrouwtje tot broeden aan te zetten bouwt het mannetje nestkuiltjes. Ze selecteren uiteindelijk n nest en dat wordt met halmen bekleed.
In 25-30 dagen worden 4 eieren uitgebroed. De jongen, die eerst een gevlekt verenkleed hebben, zijn nestvlieders, dat wil zeggen dat ze korte tijd na het uitkomen al kunnen lopen.
 
   

Footer worldwidebase



uw eigen startpagina


copyright WorldwideBase 2005-2009