header insecten

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

Klappersprinkhaan

 
   


Psophus stridulus - familie veldsprinkhanen/Acrididae.
Deze soort wordt 23-40 mm. groot. Het wijfje is lichtbruin tot grijs van kleur, het mannetje bijna zwart. De achtervleugels zijn helemaal rood. Het halsschild heeft een rugkiel. Verspreiding : stenige droge graslanden, in bergstreken tot tweeduizend meter. In grote delen van Europa uitgestorven, ook in BelgiŽ en Nederland. Levenswijze en voortplanting : het mannetje vliegt met klapperend geratel op, vrouwtjes ratelen zittend.
 
   

Footer worldwidebase



uw eigen startpagina


© copyright WorldwideBase 2005-2009