header vogels

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

Kleine karekiet

 
   
  De kleine karekiet of acrocephalus scirpaceus
Trekvogel van april tot september. Kleiner en slanken dan een mus met een dunne snavel. Uiterlijk nauwelijks te onderscheiden van de bosrietzanger en zeer moeilijk van andere rietzangers. Onderscheidt zich van de bosrietzanger door de zang. Broedt bijna uitsluitend in het riet. Verspreiding en woongebied : verspreide broedvogel in Europa. Bij ons in het laagland wijd verbreid en op sommige plaatsen zeer talrijk. Voortplanting : het nest wordt als een mandje in het riet gehangen. Eind mei begint de leg - in regel één legsel per jaar. Drie tot vijf eieren, lindegroen met grijze vlekken, vaak aan de stompe kant duidelijker getekend. Beide ouders broeden elf tot twaalf dagen; de jonge vogels worden nog elf tot twaalf dagen in het nest gevoerd. Voedsel : insecten, maar ook bessen.
 
   

Footer worldwidebase



uw eigen startpagina


© copyright WorldwideBase 2005-2009