header vogels

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

Kluut

 
   
 

De kluut of recurvirostra avosetta
Gedeeltelijke trekvogel. Ongeveer zo groot als een duif. Door de opvallend naar boven gebogen snavel en de lange poten gemakkelijk te herkennen. In de vlucht steken de zwarte vleugelpunten af tegen de omgeving evenals de brede zwarte b and langs de vleugelbocht en een lange, zwarte streep op de schouder.
Verspreiding en woongebied : her en der voorkomende broedvogel langs verscheidene Europese kusten, in Oostenrijk en Hongarije. In het verdere binnenland ook als doortrekker maar nooit talrijk. Zoekt zijn voedsel met een maaiende beweging van de kop in het vlakke water. Voortplanting : open komvormig nest in de grond. De vier lichtbruine, donkergevlekte eieren worden in mei, juni gelegd. Mannetje en vrouwtjes broeden 23-25 dagen. De jongen kunnen na veertig dagen vliegen. Voedsel : kleine dieren uit de modder en ondiep water.

 
   

Footer worldwidebase



uw eigen startpagina


copyright WorldwideBase 2005-2009