header vogels

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

Kolibrie

 
   
  Kolibries komen uitsluitend in Amerika voor, ze komen daar vooral in de tropische en subtropische gebieden voor. Er zijn ongeveer 320 soorten bekend. De kleinste is 6 cm, de grootste is 18 cm lang.
Kolibries voeden zich met insecten en nectar. Ze kunnen op twee manieren vliegen. Ze kunnen bliksemsnel heen en weer schieten in iedere willekeurige richting en ze kunnen zweven door op één en dezelfde plaats snel met hun vleugels te slaan (meer dan 50 slagen per seconde).
Terwijl ze voor een bloem stilhangen zuigen ze met hun tong de nectar uit de bloem. Ze bestuiven de plant dan ook direct.
De verschillen in grootte, kleur en snavelvorm hebben te maken met de verschillen in levenswijze en voeding van de vogels. De vogels hebben zich meestal gespecialiseerd in bepaalde bloemen.
Alle kolibries maken indruk door de prachtige kleuren van hun verenkleed. De bonte kleuren worden veroorzaakt door de wisselende weerschijn van het licht. De eieren worden in zachte nesten uitgebroed, die tussen grashalmen, varenbladeren of iets dergelijks hangen. Ze leggen maximaal twee eieren die enigszins langwerpig van vorm zijn.
De kleine vogel verdedigt zijn jongen op moedige en agressieve wijze. Hierdoor jaagt hij soms zelfs grotere vijanden op de vlucht.
Bijzonder mooie soorten zijn de granaatkolibrie, de topaaskolibrie, de Braziliaanse zwaluwstaartkolibrie, het robijnkeeltje en de gekuifde koketkolibrie.
 
   

Footer worldwidebaseuw eigen startpagina


© copyright WorldwideBase 2005-2009