header vlinders

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

Lasiommata megera

 
   
 

 

 

De argusvlinder heeft een groot verspreidingsgebied dat loopt van noordelijk Afrika, Zuid- en Centraal-Europa tot in AziŽ. Het is een bewoner van graslanden in tal van gebieden en is daar vaak te zien op stenen en rotsen. De kleur aan de onderkant van de vleugels is aangepast aan deze ondergrond en maakt dat hij in rust niet te zien is. De bovenkant van de vleugels is veel kleurrijker, met voor de mannetjes een donkere band over de voorvleugel. Er zijn jaarlijks twee tot drie generaties. De rupsen leven van tal van grassoorten. De argusvlinder overwintert als half volgroeide rups. De vlinders drinken nectar uit de bloemen van kruiden en struiken.
 

 
   

Footer worldwidebase



uw eigen startpagina


© copyright WorldwideBase 2005-2009