header vragen

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

Locaties op aarde 2

 
   
Is Groenland echt groen ? Het leeuwendeel van Groenland is wit (sneeuw en ijs). Groenland bevindt zich dan ook dicht in de buurt van de noordpool. Slechts de kuststrook is er groen. De eerste Europese ontdekkingsreizigers die het land bereikten, zagen groen gras, en daarmee kwam het grote land aan zijn merkwaardige en ontoepasselijke naam.
Wat is het verschil tussen Arctica en Antarctica ? Arctica is het gebied om de noordpool. Antarctica is het gebied om de zuidpool. Het noordpoolgebied bestaat uit een met ijs bedekte oceaan, de Noordelijke Ijszee, voornamelijk door land omringd. Terwijl het zuidpoolgebied een met ijs bedekt continent is, dat door de oceaan wordt omgeven.
Waar bevindt zich de Dode Zee ? Die bevindt zich tussen IsraŽl en JordaniŽ. Het oppervlak van de Dode Zee ligt op 392 meter beneden zeeniveau en is daarmee de laagste (zichtbare) plek op aarde. In feite is de Dode Zee een meer, omdat zij geheel door land is omgeven. Het water is zo zout dat je er niet kunt in zinken. Maar het is tevens zo zout of zilt dat geen vis erin kan leven; daarom wordt dit meer de Dode Zee genoemd.
Waar is Death Valley ? Death Valley is een diep dal in CaliforniŽ in de Verenigde Staten. Het ligt 86 meter beneden zeeniveau, het laagste punt van het westelijk halfrond. De vallei is een woestijngebied en de warmste of beter heetste plek van Noord-Amerika. De naam Dodenvallei ontstond in 1849 toen pioniers er bijna omkwamen toen ze door die zinderend hete woestijn trokken.
Waar ligt Vuurland ? In 1520 naderde de ontdekkingsreiziger Fernao de Magallanes het zuidelijke punt van Zuid-Amerika tijdens de eerste reis om de wereld. Terwijl hij de eilanden in de buurt van Kaap Hoorn passeerde, zag hij op de kust vele vuren vlammen. Het waren geen vulkanen maar door de daar levende mensen ontstoken vreugdesvuren. Magallanes was daar zo van onder de indruk dat hij de eilanden daarom Tierra del Fuego ofwel Vuurland doopte. Erg toepasselijk is die naam niet, want het is er juist behoorlijk koud !
Welke grote rots verandert voortdurend van kleur ? Dat is de indrukwekkende Ayersrots in AustraliŽ. De rots heeft een hoogte van 348 meter en is zes kilometer lang. De rots rijst als een berg boven de omringende vlakte uit en schijnt in de loop van de dag telkens van kleur te veranderen. De rots bestaat uit zandsteen en weerkaatst het zonlicht zo dat het soms wel goud lijkt wat er blinkt. Op andere tijden van de dag, afhankelijk van de stand van de zon, lijkt zij oranje of rood van kleur te zijn.
 
   

Footer worldwidebaseuw eigen startpagina


© copyright WorldwideBase 2005-2009