header vragen

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

Locaties op aarde 3

 
   
Waar ligt de Atlantische Oceaan noordelijk van de Stille of Grote Oceaan ? De Atlantische Oceaan ligt vrijwel geheel ten oosten van de Grote of Stille Oceaan. Maar het Panamakanaal, dat de twee oceanen kunstmatig verbindt, loopt vrijwel in noord-zuid-richting, waarbij daar de Atlantische Oceaan ten noorden van het kanaal is en de Grote Oceaan ten zuiden daarvan.
Waar stroomt een rivier achteruit over een waterval ? Dat uitzonderlijke verschijnsel kun je zien in het oosten van Canada bij de St. Johnrivier. Even voordat die rivier in de Fundybaai uitstroomt, vloeit zij door een ravijn en een waterval. De Fundybaai kent de hoogste getijdeverschillen ter wereld en bij vloed stroomt het water terug de rivier in. Het niveau rijst dan tot boven de waterval en het water blijft achteruit stromen tot de vloed afneemt. Omdat het zo is, staat die waterval bekend als de Omkerende Waterval van St. John.
Wat en waar zijn de antipoden ? Antipoden of tegenvoeters zijn twee plaatsen van het aardoppervlak die (door het middelpunt van de aarde gezien) rechtstreeks tegenover elkaar liggen. Bijvoorbeeld is Nieuw-Zeeland het tegenvoeterland van Engeland.
Waar ligt het kleinste land op aarde ? Dat ligt binnen Rome, de hoofdstad van ItaliŽ. Het land heet Vaticaanstad en wordt als onafhankelijke staat bestuurd door de Rooms-katholieke Kerk. De oppervlakte van Vaticaanstad is slechts 0,44 vierkante kilometer en de bevolking bestaat uit ongeveer duizend mensen. Het hele minilandje zou wat oppervlakte betreft een deel kunnen zijn van een groot park.
Waar ligt het grootste land van de wereld ? Het grootste land op aarde is de USSR, met een oppervlakte van 22.300.000 vierkante kilometer, bijna een zesde deel van het totale landoppervlak van de wereld. De bevolking telt 276 miljoen mensen.
Wat is de Doggersbank ? Dat is een grote zandbank ten noordoosten van Engeland, in de Noordzee. De Doggersbank is vermaard als visgrond.
 
   

Footer worldwidebaseuw eigen startpagina


© copyright WorldwideBase 2005-2009