header vragen

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

Locaties op aarde 4

 
   
Wat zijn de Roaring Forties ? Deze naam (bulderende veertigers) werd gegeven aan het oceaangebied ten zuiden van de veertigste breedtegraad, waar constant felle noordwester- tot westerstormen woeden.
Waar ligt het Land van de Midernachtzon ? Het Land van de Middernachtzon dankt zijn naam aan het feit dat de zon er in de midzomerperiode niet onder gaat. Minstens één dag (etmaal) is dat het geval, zodat er dan geen nacht is. Tijdens de winter doet zich het tegengestelde voor : de zon komt dan niet boven de horizon en het blijft nacht. Deze verschijnselen doen zich voor zowel ten noorden van de noordpoolcirkel als ten zuiden van de zuidpoolcirkel, m.a.w. in de noordelijke delen van Alaska, Canada, Groenland, Scandinavië (Lapland) en de USSR, en in het zuiden in Antarctica.
Waar is het Zwarte Woud ? Het Zwarte Woud is een dicht beboste middengebergtestreek in het zuidwesten van de Bondsrepubliek Duitsland. Het Zwarte Woud is door de rivier de Rijn van Zwitserland gescheiden.
Wat is de Giant's Causeway ? Deze merkwaardige gesteenteformatie bevindt zich in Noord-Ierland. Ze bestaat uit duizenden zeszijdige gesteentezuilen van verschillende hoogte, zodat het als het ware de indruk geeft als een trap voor reuzen.
Wat is Old Faithful ? Old Faithful of Ouwe Getrouwe is de naam van een beroemde geiser (geysir) in Yellowstone National Park in de Verenigde Staten. Deze heetwaterspuiter dankt zijn ongewone naam aan het feit dat hij regelmatig elk uur 'spuit', en dat ook sinds zijn ontdekking in 1870 heeft gedaan.
Waar is Atlantis ? Atlantis is de naam van een eiland waar de grootste beschaving zou hebben bestaan. Volgens de legende lag dat eiland in de Atlantische Oceaan en zou lang geleden in zee zijn verzonken. Aannemelijk is dat een deel van deze legende op werkelijkheid berust, hoewel Atlantis niets met de Atlantische Oceaan te maken heeft. In de Egeïsche Zee, in Griekenlmand, explodeerde omstreeks het jaar 1645 voor Christus een vulkanisch eiland. Het centrum van dit eiland, waarvan de resten heden ten dage bekend zijn als Santorini of Théra, verdween daarbij in de golven. Onlangs zijn er de overblijfselen van een rijke beschaving, die bij die enorme vulkaanuitbarsting vernietigd werd, gevonden. Niet onmogelijk is dat een dergelijke catastrofale gebeurtenis aanleiding werd voor het ontstaan van de legende van 'Atlantis'.
 
   

Footer worldwidebaseuw eigen startpagina


© copyright WorldwideBase 2005-2009