header vlinders

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

Lycaena dispar

 
   
 

 

 

De grote vuurvlinder is ondanks zijn naam een betrekkelijk kleine vlinder. De spanwijdte van de vleugels bedraagt zo'n twintig mm. Hij is wel groot in verhouding tot de andere vuurvlinders. Hij komt zeer plaatselijk voor in Europa en Azi. De fel oranjerood gekleurde mannetjes verdedigen een territorium. De vrouwtjes zijn veel minder fel gekleurd en hebben een zwart vlekkenpatroon bovenop de vleugels. De grote vuurvlinder leeft in uitgebreide moerasgebieden, waar hij nectar drinkt en zoekt naar honingdauw. De eitjes legt de vlinder vooral op grote waterzuring en enkele andere zuringsoorten. In gematigde streken is er n generatie, in zuidelijker gebieden soms wel drie. Het half volgroeide rupsje overwintert tussen de dorre bladeren aan de basis van de grote waterzuring.

 
   

Footer worldwidebase



uw eigen startpagina


copyright WorldwideBase 2005-2009