Natuur worldwidebase

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

Het milieu
 

 
   

We kunnen moeilijk spreken over de vele wonderen van de natuur en het natuurbehoud, zonder de inmenging van de mens te vermelden.
Eeuw na eeuw bevond de mens zich in een evolutie, die in de loop van de twintigste eeuw zelf de vorm aannam van een sneltrein.  We werden slimmer en slimmer, de wetenschap kende een ongeziene explosie en de mensheid ging er in een razend tempo op vooruit .... tenminste, dat dachten we.  Plots bemerkten we dat de vele offers die we zonder nadenken voor die vooruitgang hadden gebracht, ook duidelijk zichtbare en zelfs onherstelbare sporen achter lieten.  Ons streven naar kennis, macht en welzijn stond op de meeste punten in een schril contrast met de zorg voor het milieu, de natuur; de planeet waarop wij mogen vertoeven !

Beetje bij beetje groeide dan ook de filosofie dat vooruitgang mag, maar dan wel even niet ten koste van het milieu.  Jammer genoeg kunnen we de wonden van het verleden niet meer helen en blijken de persoonlijke belangen van de mens in de 21ste eeuw nog vaak te primeren op die van onze leefwereld.  De mens snapt het dus blijkbaar nog steeds niet !

Via deze bladzijden laten we jullie kennis maken met de schade die de mens toebrengt aan het milieu.  Indien deze informatie bij u een belletje doet rinkelen, dan zijn wij alvast geslaagd in onze opzet en heeft de mensheid er weer één milieu- en natuurbewust individu bij ... wij hopen het, van ganser harte.

 
   

Poolgebiedenuw eigen startpagina


© copyright WorldwideBase 2005-2009