header Archeologie worldwidebase

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

Monumentale tijdperk

 

 
   

 

 

 

 

  Van de Piramiden in het Oude Egypte tot de steencirkels en de grafheuvels in Europa, monumenten uit vroegere tijden zijn de grootste en indrukwekkendste scheppingen die tot ons zijn gekomen. Vanaf het vierde millennium voor Christus werden ze waarschijnlijk voor religieuze, funeraire en openbare gelegenheden gebruikt, al vormen ze bij elkaar een gemeenschappelijke fase in de ontwikkeling van veel uiteenlopende samenlevingen.
De bouw van zulke grote structuren duidt erop dat de gemeenschap steeds meer in staat was grote hoeveelheden grondstoffen, waaronder arbeid, in te zetten. De bouwwerken drukten ook de macht van de leiders en de culturele tradities van elke samenleving uit. Hier en daar komen monumenten bij de opkomst van de eerste steden in de wereld, van andere daarentegen weten we heel weinig van het dagelijkse leven en de nederzettingen van de mensen die ze bouwden.
Archeologen die deze bouwwerken en de bijbehorende artefacten bestuderen, komen meestal veel over bouwwijze, technologie en bouwmaterialen te weten. Het werkelijke gebruik blijkt echter veel moeilijker te ontdekken en te doorgronden.
 

 

 

Footer worldwidebaseuw eigen startpagina


copyright WorldwideBase 2005-2009