header vlinders

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

Mycalesis rhacotis

 
   
 

 

 

Deze vlinder komt zeer algemeen voor in het deel van Afrika dat ten zuiden van de Sahara ligt. De vlinder is het hele jaar door actief en volop te vinden op schaduwrijke plaatsen in de bossen. In de ochtend en tegen de avond laat hij zich het meeste zien. Het is een zwakke vlieger, die laag over de grond vliegt en regelmatig in het gras gaat zitten. De spanwijdte van dit overwegend bruine vlindertje varieert van vier tot vijf cm. Het uiterlijk verschilt per seizoen, met name de grootte en kleur van de grotere oogvlekken op de vleugels. De rupsen van deze vlindersoort eten van de grassoort Ehrharta erecta.
 

 
   

Footer worldwidebase



uw eigen startpagina


copyright WorldwideBase 2005-2009