Natuur worldwidebase

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

Natuurrampen

 
   
Wij willen u zeker niet overstelpen met 'sensatie', maar geven u op deze pagina's, aansluitend bij onze Natuur Base, meer informatie over de natuurrampen die een rol hebben gespeeld en nog altijd een rol spelen in de evolutie en de geschiedenis van de natuur en de mens  
  Orkanen en tornado's >>
 
Lawines >>
 
Bosbranden >>
 
Aardbevingen >>
 
Overstromingen >>
 
Vulkaanuitbarstingen >>
 
Droogte >>
 
 

Orkanen en tornado's

Elk jaar wordt er in de Verenigde Staten melding gemaakt van zo'n 800 tornado's, die zorgen voor een zeventigtal slachtoffers. De krachtigste stormen zijn echter niet altijd de meest verwoestende. Pas sinds kort zijn er betrouwbare statistieken over windsnelheden, luchtdruk verschillen, schade en slachtoffers veroorzaakt door orkanen en andere tropische stormen. Ze tonen aan dat de schade afhangt van waar en wanneer een storm toeslaat en in welke mate men gewaarschuwd was. In september 1935 bereikte een orkaan van de 5e categorie de kust van Florida en werden 408 mensen gedood. Slechts een maand later veroorzaakte een orkaan, die volgens de verslagen waarschijnlijk veel minder krachtig was, 2000 doden in Haïti, Honduras en Jamaica.

Overzicht stormen, orkanen en tornado's met méér dan 25 slachtoffers

Het grootste aantal slachtoffers viel op de Antillen, halfweg oktober in het jaar 1780, tijdens 'The Great Hurricane'. Naar schatting moeten er toen in totaal ongeveer 22.000 mensen de dood gevonden hebben.

Atlantic tropical cyclone deaths based on Appendix 1

Volgende tabel geeft een overzicht van de dertig meest drastische tropische stormen in Amerika tussen het jaar 1900 en 2000. Het aantal slachtoffers staat vermeld in de rechter kolom.

 
   

Poolgebiedenuw eigen startpagina


© copyright WorldwideBase 2005-2009