header vlinders

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

Ornithoptera paradisea

 
   
 

 

 

Dit is een prachtige vogelvlinder, die in kleine populaties verspreid voorkomt in het noordelijk deel van Papoe Nieuw-Guinea. De staarten aan de achtervleugels van het mannetje zijn karakteristiek voor deze soort. Zowel mannetjes als vrouwtjes vliegen bij voorkeur rond de toppen van de bomen in bossen op berghellingen en in valleien.
De voedselplant van de rupsen is een zeldzame plantensoort uit de familie van de Aristolochiaceae. Het eistadium duurt bijna twee weken, het rupsenstadium zes tot zeven weken. Ook het popstadium duurt ruimt zes weken. De vlinders zelf leven zo'n drie maanden. Ze vliegen niet over grote afstanden, maar blijven in een vrij beperkt gebied. Het is één van de weinige vlindersoorten waarvoor wereldwijd wettelijke beschermende maatregelen van kracht zijn.

 
   

Footer worldwidebase



uw eigen startpagina


© copyright WorldwideBase 2005-2009