header_science

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

Oud Egypte

 

Egypte FORUM De Egypte pagina ...klik hier

 

Er zijn in Egypte ongeveer tachtig piramides gebouwd. Ze werden gebruikt als grafkelders van koningen en koninginnen, want de Egyptenaren geloofden dat de ziel uiteindelijk uit het hiernamaals zou terugkomen en opnieuw in het lichaam zou incarneren. Vandaar dat ze door middel van mummificatie trachtten het koninklijke lichaam zo goed mogelijk te bewaren. Vele piramides waren beveiligd, om het plunderen te voorkomen. Dat was nodig, want naast de mummie bevatte de piramide ook veel schatten van de koning.

De piramiden van Gizeh…

Rond de piramiden van Gizeh is altijd al het meest te doen geweest. Dat er geheimen te ontrafelen zijn, is zeker. Maar wat zijn die geheimen? En wanneer wordt de fictie wel héél erg fantasierijk? Er bestaan tal van theorieen, maar vaak worden die ontkracht al voor ze goed en wel worden uitgesproken. Sommige beweringen blijven wel hangen omdat ze goed onderbouwd blijken te zijn. Zo menen Robert Bauval en Adrian Gilbert dat ze een aloud mysterie hebben opgelost. En dan nog een mysterie met een bittere nasmaak...

De van origine Belgische egyptoloog Robert Bauval en de Brit Adrian Gilbert schreven in hun boek 'Het orion mysterie' dat de piramiden van Gizeh neergezet zijn volgens een vast patroon dat identiek zou zijn aan dat van drie sterren van de gordel van het sterrenbeeld Orion.
Orion stond rond de bouwperiode van de piramides, net als nu, het meest helder aan de hemel.
Wanneer de sterren overeenkomstig met de piramides komen de staan, dan zou dat voor onze beschaving het einde betekenen. Volgens Bauval en Gilbert was dit de reden waarom de piramides geplaatst zijn: ze moeten ons waarschuwen voor een cataclysme wat eraan staat te komen. Dit zou gebeuren door een kanteling van de aardpolen. Een fenomeen dat zich eens in de 13.000 jaar herhaalt. Volgens Bauval zijn de Egyptenaren 10.000 jaar geleden gesticht door een veel hogere superbeschaving. Die beschaving, of dat ras, zou volgens hem Atlantis zijn. De Atlantiërs zouden bij de weinige overlevenden van het vorige cataclysme behoren.

In het oude Egyptische boek der doden vond de Belgische Patrick Geryl vele verwijzingen naar het vorige cataclysme. Als je de cryptologische taal weg kunt laten is het boek der doden eigenlijk best spannend. Het beschrijft onder andere de laatste jaren van de farao Osiris, die net voor het cataclysme brutaal vermoord werd door zijn broer Seth. Het vertelt hun overlevingsstrijd en hun ervaringen van de ramp. Patrick Geryl heeft samen met Gino Ratinckx een boek geschreven met als titel "De Orion Profetie". Inderdaad, bijna dezelfde titel als van Bauval en Gilbert.

Wat vaststaat is dat de drie grote piramides van een andere tijd zijn dan de drie veel kleinere die ook tot het Gizeh-plateau behoren. Deze zijn de meest recent gebouwde en anders qua opzet. De grote en kleine piramides verschillen vermoedelijk zo'n 10.000 jaar in ouderdom.
Hoewel de piramides in feite allemaal begraafplaatsen zijn gebleken voor koningen en koninginnen, is de grootste piramide, die van Cheops, een uitzondering. Hierin zijn bijna geen hieroglyfen gevonden en ook geen mummie in gevonden. Men spreek weliswaar van een koningskamer, maar is er (nog) geen graftombe gevonden. Je kunt er wel een stenen sarcofaag vinden, maar of dat echt een sarcofaag was, is verre van zeker. Voor een vererend volk als de Egyptenaren was de 'doos' behoorlijk stijlloos. In de koningskamer staan slechts enkele hieroglyfen op de muur. Eén daarvan is het symbool van farao Cheops. Dat is de enige reden waarom de piramide naar hem vernoemd is.

Deze grootste piramide van Gizeh blijkt een aandachtstrekker. Hij is 147,1 meter hoog en bepaald indrukwekkend om te zien.

Overblijfselen uit oud Egypte

De eerste Egyptische dynastie heeft de wereld plots een 'boost' aan kennis gegeven. Niet alleen in de wiskunde ; denk maar aan de kalender. In de eerste dynastie wist men al dat de aarde 365 dagen nodig had om rond de zon te draaien. Ze hadden ook besef van het feit dat 1 dag, of aardomwenteling, gelijk staat aan 24 uur. Het was pas toen Julius Ceasar Egypte veroverde dat hij hun kalender in gebruik nam. Die was veel beter dan de toenmalige Romeinse standaard. Egyptenaren hadden ook kaarten met daarop de precieze lokatie van de planeten. Hun bouwwerken waren simpel qua ontwerp maar blonken uit in functionaliteit. Naast de tijdsrekening waren de egyptenaren de eersten die iets als papier gebruikten om hun aantekeningen bij te houden. Met behulp van de papyrusplant maakten ze vellen waarop ze konden schrijven. Ook in de architectuur heeft oud-Egypte zijn sporen nagelaten. Piramidevormen blijven in verschillende modes en trends terugkomen en er worden vele betekenissen aan gegeven.

Ook in de geneeskunde merken we sporen van de Egyptenaren. Zo wordt kasterolie nog steeds gebruikt bij het behandelen van brandwonden.
De wiskunde, geneeskunde en astrologie die de Egyptenaren hadden 'ontwikkeld' getuigden van een eeuwenlange (zoniet langere) studie.
Het vreemde aan deze zaak is: die tijdspanne was er helemaal niet. In enkele tientallen jaren is een kennis ontstaan, of vrijgegeven, die even mysterieus is gegaan, als gekomen. Restanten hiervan zijn de vele hiëroglyfen, de beelden, potten en de majestueuze piramides. Een deel van de kennis is overgedragen of bewaard gebleven, maar de zoektocht naar de resterende kennis blijft verdergaan.

Zou het kunnen dat deze kennis afkomstig was uit een eerdere wereld van mensen die de grote zondvloed, een eerder cataclysme, hadden overleefd? Volgens het boek der doden wel. En als de stand van de piramides in Gizeh een waarschuwing is voor de volgende wereldramp, wie overleeft er dan?
De Egyptenaren zouden wel gek zijn geweest om zo'n indrukwekkend gebouw als de Cheops piramide (zowel van grootte als inhoud) te maken als ze niet iets te melden hadden.
Wat denk jij ervan?

 

De Egypte pagina ...klik hier

 

Footer worldwidebaseuw eigen startpagina


© copyright WorldwideBase 2005-2009