header vogels

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

Paapje

 
   
  Het paapje of saxicola rubetra
Trekvogel van april tot september. Groter dan een roodborst; een slanke weidevogel met lange poten en een fijne snavel. Te onderscheiden van gelijkende roodborsttapuit door de altijd lichte keel en de lichte streep boven het oog. In de vlucht witte vlekken aan de basis van de staart. Zit graag op hogere weidepalen, tuinhekken, draden. Zijn lied bestaat uit korte, snel ten gehore gebrachte strofen van fluitende en krassende geluiden; ook doet hij geluiden van andere vogels zo goed na dat er gemakkelijk verwarring kan ontstaan. Verspreiding en woongebied : in heel Europa verbreid, maar wel sterk bedreigd. Nestelt in vrije, extensief bewerkte weiden, zoals verspreid liggende hooilanden, braakliggende terreinen, maar ook in jonge sparrenbossen, in bermen en veen. Voortplanting : verstopt zijn nest in dichte vegetatie bij de grond. Legtijd : vanaf half mei - één tot twee legsels per jaar. De vier tot zeven blauwachtig-groene eieren worden binnen 13-15 dagen door het vrouwtje uitgebroed; de ouders verzorgen de jongen ongeveer twee weken in het nest. Voedsel : insecten.
 
   

Footer worldwidebase



uw eigen startpagina


© copyright WorldwideBase 2005-2009