header vlinders

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

Pachliopta hector

 
   
 

 

 

Het verspreidingsgebied van deze vlinder is beperkt tot Sri Lanka en het zuidelijk en oostelijk veel van India. In India is deze vlinder wettelijk beschermd, hoewel hij niet bekend staat als een met uitsterven bedreigde soort. De voedselplanten van de rupsen zijn planten uit de familie van de Aristolochiaceae. De oranje en rode vlekken op de bovenkant en onderkant van de vleugels waarschuwen voor het oneetbaar zijn van deze vlinder. Deze soort dient als model voor een van de vormen van de vrouwtjes van Papilio polytes. De P. hector komt zowel voor op zeeniveau als in berggebieden tot op een hoogte van meer dan 2.500 meter. De vlinders zoeken graag nectar in de bloemen van de lantana. Tijdens de nacht verzamelen ze zich in grote aantallen op gezamelijke slaapplaatsen.

 
   

Footer worldwidebase



uw eigen startpagina


copyright WorldwideBase 2005-2009