header vlinders

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

Papilio jordani

 
   
 

 

 

Het verspreidingsgebied van deze vlinder is beperkt tot twee plaatsen op het Minahassa schiereiland in het noorden van Sulawesi in IndonesiŽ. Het uiterlijk van mannetje en vrouwtje verschilt aanzienlijk. Het mannetje heeft een spanwijdte van ongeveer 7,5 cm, is zwartgekleurd met een rij witte stippen over de vleugels. Het vrouwtje is met een spanwijdte van 8,5 cm. niet alleen een stuk groter, maar heeft verder een wit met zwarte kleurtekening. De eitjes worden gelegd op planten van de familie Rutaceae. Deze vlinder staat bekend als uiterst zeldzaam. Waar hij vertoeft wordt veel bos verkapt om plaats te maken voor rijstvelden. In samenwerking met het Wereld Natuur Fonds is er in 1980 een nationaal park gesticht om o.a. het behoud van deze vlinders te verzekeren.

 
   

Footer worldwidebase



uw eigen startpagina


© copyright WorldwideBase 2005-2009