header_science

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

Piet Agoras in tha house!

 

Egypte FORUM De Egypte pagina ...klik hier

 
Naast de koffer/sarcofaag in de koningskamer bevat de piramide van cheops nog meer pythagorische verhoudingen. Een pythagorische verhouding is een verhouding van een rechthoekige driehoek die terug te leiden valt tot de 5 : 4 : 3 afmetingen.

Wanneer je via de gang de koningskamer binnengaat zul je voor de opening een grote granieten steen aantreffen. De sluitsteen heeft afmetingen van 124 Piramide Inch op 93 Piramide Inch. Om te weten of deze steen ook aan de pythagorische verhouding voldoet moeten we de diagonaal berekenen:

Diagonaal = wortel ((124 * 124) + (93 * 93) ) = Wortel (24025)= 155 Piramide Inch.

155 past precies in het plaatje van Piet: 5 : 4 : 3. De bouwers waren dus goed op de hoogte van de stelling van Pythagoras. Stom natuurlijk, want Pythagoras kwam pas lang na de piramides. Het toont enkel aan dat wat Pythagoras zei niet nieuw was. Zoals vele griekse filosofen, waaronder ook Plato, werd Pythagoras van bepaalde kennis op de hoogte gesteld tijdens reizen naar Egypte.
De koningskamer zelf heeft natuurlijk ook z'n afmetingen. En wat wil het 'toeval', Als je een diagonaal trekt vanuit beide uiterste hoeken, dan krijg je wederom de 5 : 4 : 3.
 

 

De Egypte pagina ...klik hier

 

Footer worldwidebaseuw eigen startpagina


copyright WorldwideBase 2005-2009