header vogels

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

Pijlstaart

 
   
 

De pijlstaart of anas acuta
Doortrekker en wintergast (september tot april). De mannetjes zijn zeer goed herkenbaar (zie foto) Beide geslachten zijn te herkennen aan de lange, slanke hals; het vrouwtje bovendien aan de sterk gevlekte flanken. In de vlucht geen opvallende tekenen. Het mannetje heeft in de balts een weinig opvallend, eendachtige roep. Verspreiding en woongebied : broedvogel in Noordoost-Europa, een enkele maal ook in Nederland en het oosten en noorden van Duitsland. Tijdens de trek talrijk voorkomend aan de kust. Voortplanting : grondnest. Legtijd : april, juni - zeven tot twaalf groengelige tot roomkleurige eieren. De vrouwtjes broeden gedurende 22-24 dagen. Voedsel : hoofdzakelijk groene water- en landplanten, maar ook zaden, insecten, kreeftjes en weekdieren, afval en brood.

 
   

Footer worldwidebase



uw eigen startpagina


copyright WorldwideBase 2005-2009