header_science

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

De piramide van 'Cheops'

 

Egypte FORUM De Egypte pagina ...klik hier

 

De grootste piramide van Gizeh heeft enkele curieuze feiten aan zich hangen. Het is naast de grootste ook de oudste piramide. Er wordt door de traditionele egyptologen geschat dat de piramide zo'n 4500 jaar oud is. Oude geschriften en nieuwe bevindingen wijzen er echter op dat de piramide van Cheops niet door/voor Cheops werd gebouwd, wat Zahi Hawass ook moge beweren. De grote piramide zou volgens sommigen dateren vanuit 10.450 voor Christus.
Wist je dat de piramides -er zijn er zes in totaal- in een bepaalde vorm staan? drie van de zes tenminste. De drie kleinste piramides zijn helemaal anders en veel recenter. Eerder het werk van een dronken stucadoor als je het vergelijkt met de precisie van de andere drie want het gebit des tijds heeft reeds een flinke hap genomen uit de 3 kleine babypiramides. Misschien weet je dat men laatst 'bewijs' heeft gevonden dat de grote piramide gebouwd was door vrijwilligers in plaats van slaven, zoals men eerder vermoedde. Toch is er geen enkele aanwijzing dat de complexen waarin de piramidebouwers werkten gebouwd zijn voor de grote piramide(s) zelf. Voor 't zelfde geld waren het na-apers die de 3 kleine brokkelige piramides ernaast hebben gebouwd. De drie grote piramides worden die van Chephren, Mycerinus en Cheops genoemd. Van geen van de 3 is er een directe aanwijzing dat ze uit de tijd van farao Cheops (Khufu) afkomstig zijn.

Een constructie gebouwd om te blijven.

De piramide van Cheops is zo indrukwekkend dat het n van de zeven wereldwonderen is. En ook de enige van de zeven die nog echt te bekijken is. De 3 grootste en oudste piramiden van Gizeh staan geformeerd als de gordel van het sterrenbeeld Orion, daar kwam de schrijver en ontdekker Bauval achter. Orion was de personificatie van de God Osiris die op een hoog schavot stond bij de Egyptenaren. De piramide bevat vier schachten van 20cm op 20cm. De lengte van n schacht is meer dan 70 meter. Astrologen hebben uitgedokterd dat deze schachten precies wijzen naar vier verschillende tekens van de dierenriemin. Alsof de schachten gebouwd zijn als observatie van de sterren. Doordat de schachten niet rechtlijnig zijn kun je er niet zomaar door kijken. Sommigen denken dat de grote piramide een krachtcentrale was, anderen geloven nog steeds dat het een tombe was, hoewel er nooit een graf of sarcofaag is gevonden.
Het is moeilijk om te bepalen want de piramide bevat geen hieroglyfen en alle voorwerpen die zich ooit in de vele nissen hebben bevonden zijn verwijderd. Ook de top van de piramide is verwijderd.

De piramiden zijn op een gigantische granieten ondergrond gebouwd. Er dient een groot stuk rots als fundering. In die fundering is een doodlopende gang gehouwen. Die 28 meter lange gang loopt onder een hoek van 26 graden naar omlaag. Er is schijnbaar geen functie aan deze gang gekoppeld, en toch is hij aanwezig. Dat is op zijn minst opmerkelijk te noemen, want het maken van die gang moet een grote inspanning gekost hebben. Graniet is geen boter. In Egypte wisten ze wat bodybuilding was. De piramide van Cheops bevat granieten platen die 200 ton wegen. Tegenwoordig lijkt 200 ton misschien niet veel, maar als je weet dat ze nu nog maar maximaal 100 ton kunnen verplaatsen, dan kijk je er anders tegenop. 200 ton is door geen mensenmassa in de lucht te krijgen, en zeker niet zolang geleden. Ik heb laatst gelezen dat er tegenwoordig twee machines in de VS zijn die wel dergelijke volumes kunnen verplaatsen. De klassieke wetenschap zegt dat de grote piramide zo'n 4.500 jaar oud is. Toch zijn er aanwijzingen dat die datum zo'n 8.000 jaar vroeger moet liggen, in 10.450 voor Christus. In tegenstelling tot de andere piramides is die van Cheops gebouwd onder een hoek van 52 graden. Misschien is dit een constructiefout, maar volgens de bewezen accuraatheid van de Egyptenaren lijkt me dit sterk. De afwijking van de 4 hoeken is 12 cm. Dat komt op een foutmarge van 0,01%. Volgens huidige maatstaven een moeilijk staaltje om na te maken. De piramide zit als gegoten en de constructie van gangen, hoeken, verhoudingen en kamers toont ons een grote intelligentie. En zijde van de piramide was 231,925 meter lang. In een Piramide zitten 4 zijdes dus 231,925 meter x 4 = 927,7 meter. Egyptenaren werkten in Inch, dus 927,7 meter / 2.54 = 365,24. 365,24 is precies het aantal dagen wat 1 aardjaar bevat. De vier zijden van de piramiden staan ook nog perfect volgens de 4 windrichtingen en de grote piramide ligt op precies 1/3 van de afstand tussen de noordpool en de evenaar. De tweedehoogste piramide is die van Chephren. De hoogte ervan bedraagt 144 meter. Om exacte te zijn 143 meter en 79 cm, 5 mm en 27 honderdsten. In inch bedraagt dat 365,23998. Wederom de omlooptijd van de aarde.

De derde piramide, Mycerinus, is 66,6 meter hoog. Vast een biblical joke van de Egyptenaren. Iedere zijde van die piramide is 109,5 meter lang. Men zegt dat de lichtsnelheid 300 miljoen meter per seconde bedraagt, maar eigenlijk is dit niet zo. De correcte waarde voor de lichtsnelheid is 299,793 miljoen m per seconde. 299.793 x 365,24 (1 jaar) = 109,496 tot de macht flippo. Hoewel de piramide van Cheops groter is dan die van Chepren liggen de toppen toch op exact gelijke hoogte. Dit komt doordat die van Cheops lager gelegen is dan die van Chepren. Ook in Mexico doen zich gelijkaardige verschijnselen voor. In Teotihuacan staan 3 tempels die exacte dezelfde bouworde hebben als die in Gizeh. Bij die tempels (tempel van de zon, en tempel van de maan) staan de toppen ook op gelijke hoogte doordat de de piramide van de zon lager gelegen is dan de piramide van de maan. Het zijn allemaal maar getalletjes en misschien kan het toeval zijn. Of niet? Wist je dat Egypte helemaal geen alleenstaand geval is? Op enkele andere plaatsen ter wereld staan piramides en ook daar is wat mee aan de hand. Kijk daarvoor naar het relevante artikel 'Andere piramides in de wereld' De grote piramide bevat vele schachten die lijken te insinueren dat de piramide als stellaire observatiepost is gebruikt. De schachten wijzen immers naar sterretekens. Een granieten sterrekijker dus. Dit zou echter enkel tijdens de bouw van de piramide geweest kunnen zijn. Eenmaal de piramide afgebouwd was waren de schachten niet meer doorkijkbaar. De meeste schachten werden afgesloten zodat ze buiten niet zichtbaar zijn.
Volgens Alan F. Alfond, de schrijver van Goden uit de kosmos, was de piramide echter een krachtcentrale waarvan de inhoud werd verwijderd door een Godin en diens gezanten. Vandaar de lege nissen, lege koffer in de koningskamer en de afgebroken top. De nissen zouden dan weer kristallen hebben bevat. En zoals we allen weten hebben kristallen een diversiteit aan eigenschappen.
Stel je van Goden en Godinnen trouwens niet teveel voor. De Sumerische teksten, het dodenboek en de piramideteksten bestaan voor een groot deel uit Goden die, net zoals bij de grieken, op een poitiek hierarchische manier met elkaar omgingen.

Zep-tepi

De Egyptenaren werkten met twee tijden. Er was een tijd waarin de sterren met de klok meedraaiden, en er was een tijd waarin de sterren tegen de klok in draaiden. De eerste tijd noemt met Zep-tepi. Iedere tijd duurt 13.000 jaar. Bij iedere 26.000 jaar maakt de aarde een omwenteling rond zijn eigen as. Vandaar dat klok-effect.
Over ongeveer 13.500 jaar zouden de piramides dus opnieuw op hun oorspronkelijke positie terechtkomen. Dat betekent ook dat we nu tegen het einde van Zep-tepi aanzitten. Volgens de Orion-profetie zou dit in 2012 gebeuren. 2012 is ook het jaar waarin de kalender van de Maya ophoudt.

 

 

De Egypte pagina ...klik hier

 

Footer worldwidebaseuw eigen startpagina


copyright WorldwideBase 2005-2009