header_science

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

Andere piramides in de wereld

 

Egypte FORUM De Egypte pagina ...klik hier

 

Het is vreemd dat op verschillende plaatsen ter wereld andere piramides zijn gevonden. De piramiden van de Maya waren prachtige bouwwerken en zijn ook door iedereen gekend. Er zijn echter nóg enkele onbekende pareltjes die in stilte hun tijd afwachten…

De Maya

De Maya komen vaak terug in stripverhalen, of tekenfilms, zij maakten handig gebruik van de zon en de kracht van deze gloeiende planeet. De Maya hadden een eigen sterrenkaart en plaatsten sommige gebouwen ook als referentie naar een ster. De hoogste piramide in Mexico, de piramide van de zon is 73,5 meter hoog. Dat is exact van helft van de grootste piramide in Gizeh. De kleinste tempel was de maantempel, de middelste de zonnetempel en de grootste tempel was de slangentempel (de tempel van Quatzalcoatl). De tempels waren alle van gehard klei gemaakt. Wil je meer weten over de Maya tempels en piramdides? Kijk dan bij de gerelateerde artikelen.

De Chinezen

De Chinese piramiden zijn minder gekend, misschien door de afstandelijkheid van het land. Ik heb behoorlijk wat gespeurd en kwam maar weinig fotomateriaal tegen op het internet. De hoogste van de Chinese piramiden is 294 meter. Het dubbele van de piramide van Cheops en het vierdubbele van de Maya. De Chinese Piramides staan ten Noorden van de stad Hsj-king. De eerste foto werd in 1947 gemaakt door een Amerikaanse piloot. Dat is de foto hierboven. Deze piramides zijn van klei gemaakt.

Onderlinge ligging

De 3 grootste piramides staan ook niet willekeurig op de planeet geprikt. Ze staan net zoals de 3 piramides te Gizeh, in de Orion-formatie.
De piramide in Gizeh staat op 30,82 graden noorderbreedte, die in Mexico op 19,5 graden noorderbreedte en die in China op 34,26 graden noorderbreedte en 108 graden westerlengte.

De ligging van de piramides in Gizeh

De top van de piramide van Cheops ligt op gelijke hoogte als de top van de piramide van Chephren. Dit komt doordat de piramide van Cheops lager gelegen is.

 

De ligging van de piramides in Mexico.

Dit is de formatie van de tempels/piramiden van Teotihuacan. De grootste tempel is de tempel van de zon, de middelste is de tempel van de maan en de kleinste is de tempel van Quatzalcoatl (slangentempel). De formatie van de piramides is zoals in Gizeh en de toppen van de 2 grootste piramides bevinden zich op gelijke hoogte.

 

De ligging van de piramides in China.

  

 

De Egypte pagina ...klik hier

 

Footer worldwidebaseuw eigen startpagina


© copyright WorldwideBase 2005-2009