header_science

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

De piramides vanuit een satelliet gezien.

 

Egypte FORUM De Egypte pagina ...klik hier

 

Wanneer je met je liniaal en je geodriehoek gaat spelen zijn er op de wereldkaart meerdere 'toevalligheden' te ontdekken. Als je een rechte lijn trekt vanaf Milaan tot aan het herderplein in Utrecht  is de afstand het tegenovergesteld evenredig aan de driehoekswortel van de 21ste breedtegraad bij maanlicht. Dat soort werk. Een opvallende conclusie van Zecharia Sitchin (die al in 1976 een opmerkelijke studie publiceerde over locaties van oude sumerische steden) wil ik hier echter niet onvermeld laten. Hij deed onderzoek naar de ligging van de grote piramide t.o.v. twee religieuze plaatsen op de aardbol.

Heilige plaatsen.

In de plaats Baalbek in Libanon brachten 2000 jaar geleden de Romeinse heersers offers aan hun goden. Ze moesten daar 2400 kilometer voor reizen. Zij bouwden hier de Tempel van Jupiter waarvan de restanten nog goed zichtbaar zijn. Gezien de status van Libanon is dit geen toeristische attractie. Het bijzondere van deze plek is echter niet de tempel zelf. Het gebouw staat op een prť-romeins terras van reusachtige stenen. Dit terras is aangelegd met stenen van 800 tot 1000 ton (een Boeing 747 weegt ca 340 ton). Ondanks hun grootte zijn ze zo goed op hun plaats gelegd dat er bijna geen speld tussen te krijgen is.

Op het schiereiland Sinai ligt de 2600 meter hoge St. Catharinaberg. Dit is de plaats waar God zich openbaarde aan Mozes. Vlak naast de St. Catharinaberg ligt de Sinaiberg met een hoogte van 2300 meter. De bergen vormen samen een dubbele top en het spiegelbeeld van de twee grootste piramiden in Giza.

Baalbek en de St. Catharinaberg liggen op exact dezelfde afstand van de grootste piramide in Giza. Als je de punten met elkaar verbindt zie je.........een piramide.

De plaats die is gekozen voor het neerzetten van de grote piramide toont enkele eigenaardige eigenschappen. Het is moeilijk voor te stellen dat de plaats willekeurig is gekozen. Toen eenmaal duidelijk werd dat de ligging van de grote piramide op zijn zachtst gezegd 'bijzonder' was werden kosten nog moeite gespaard om de ligging met andere plaatsen op aarde en in het heelal te vergelijken.

De piramide staat vrijwel exact op de 30ste breedtegraad

De piramide staat zo nauwkeurig op het noorden georiŽnteerd dat de meetkundigen van Napoleon de piramide gebruikten om het noorden van Egypte door driehoeksmeting in kaart te brengen

Wanneer je de landmassa op de wereldkaart verdeelt in vier kwarten vind je exact op het snijpunt van de langste breedtecircel en de langste lengtecircel de grote piramide van Giza

Toen in 1884 te New York de nulmeridiaan van de aarde werd vastgesteld door een commissie werd er een voorstel gedaan om niet Greenwich maar de grote piramide van Giza als dat punt te gebruiken
 

 

De Egypte pagina ...klik hier

 

Footer worldwidebaseuw eigen startpagina


© copyright WorldwideBase 2005-2009