header vragen

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

 Plantennamen 1

 
   
Wat is het verschil tussen eenjarige, tweejarige en overblijvende planten ? Een éénjarige plant groeit op uit een zaadje, bloeit, draagt vrucht en sterft af - allemaal in één jaar. Een tweejarige plant groeit het eerste jaar op uit een zaadje, en bloeit, draagt vrucht en sterft af in het tweede jaar. Een overblijvende of doorlevende plant groeit, bloeit en draagt vrucht jaren achtereen.
Welke plant werd vernoemd naar het Perzische woord voor
turban ?
De tulp werd naar het Perzische woord voor turban of tulband genoemd. Mensen vonden dat de bloem op een turban leek, dat is een van doek gewonden hoofdbedekking.
Waarom wordt paardenstaart in de Engelsprekende landen ook wel timothy-grass genoemd ? Zowat een eeuw geleden nam de Amerikaan Timothy Hanson wat zaad van de gewone paardenstaart uit de staat New York mee naar Carolina. Hij zaaide het zaad om paardenstaarten te kweken voor veevoeder en naar hem werd dit gewas timothy-grass genoemd.
Waaraan dantk bedstro of walstro zijn naam ? Bedstro kreeg zijn naam omdat het vroeger gebruikt werd om kussens en matrassen van bedden ermee te vullen. De plant heeft dunne stelen met kleine blaadjes en bloemen. Gedroogd ziet het eruit als fijn stro.
Waarom wordt rolklaver in Engelssprekende landen birdsfoottrefoil genoemd ? Rolklaver is, zoals de naam reeds aanduidt, een klaversoort. De Engelse naam birdsfoot of vogelpoot ontstond omdat de zaadhulzen op vogelpoten gelijken. Het woord trefoil tenslotte komt van Latijnse woorden die respectievelijk drie en blad betekenen. Evenals alle klavers bestaan de blaadjes van rolklaver uit groepjes van drie. Maar ook klavertjesvier komen voor en .... zelfs klavertjesvijf !
Wat is beukemast ? De driekante bruine nootjes van de beukenboom worden soms beukenmast genoemd als ze op de grond liggen. Beukenmast of beukennootjes is een kostelijk veevoer voor wintermaanden. Bijvoorbeeld koolmezen zijn er grotendeels afhankelijk van.
 
   

Footer worldwidebaseuw eigen startpagina


© copyright WorldwideBase 2005-2009