header vlinders

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

Plebejus argus

 
   


 

 

Het heideblauwtje komt voor in heideterreinen in Europa en AziŽ tot aan Japan. Mannetjes zijn bovenop de vleugels blauwgekleurd. De vrouwtjes bruin. De voedselplanten van de rupsen zijn struikheide en dopheide. Het eitje wordt gelegd op de houtige stengel en overwintert daar. In het voorjaar eten de rupsjes van de bloemknoppen en de groeipunten van de plant, bij voorkeur van jonge heideplanten. De rupsen laten zich vervolgens door werkstermieren van de wegmier meenemen naar het mierennest om daar te verpoppen. Er zijn ook heideblauwtjes die buiten een mierennest kunnen overleven. De vlinders leven in grote aantallen bij elkaar in vrij kleine gebieden.

 
   

Footer worldwidebase



uw eigen startpagina


© copyright WorldwideBase 2005-2009