header vlinders

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

Pontia daplidice

 
   
 

 

 

Het resedawitje heeft een verspreidingsgebied dat zich uitstrekt van noordelijk Afrika en Europa tot aan het oostelijke deel van AziŽ. Het is een snelle vlieger, die nomadisch is ingesteld. Constant is hij op zoek naar nieuwe gebieden. Daar zoekt hij jonge plantjes van resedasoorten. De pop is het stadium waarin het resedawitje de winter doorbrengt. De pop zit altijd bevestigd op een stevige ondergrond, zoals een boomstam of een steen.

 
   

Footer worldwidebase



uw eigen startpagina


© copyright WorldwideBase 2005-2009