header vogels

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

Raaf

 
   
  De raaf of corvus corax
Standvogel. Bijna zo groot als een buizerd. Onderscheidt zich van de zwarte kraai door de veel plompere snavel en de wigvormige staart, die in de vlucht goed te zien zijn. Een belangrijk onderscheidingskenmerk is ook het geluid. De zang is een zacht, gorgelend gemurmel. Verspreiding en woongebied : plaatselijk in heel Europa. Broedt in gesloten bossen, maar heeft voor het zoeken naar voedsel ook open landschap nodig. Voortplanting : het aanzienlijke horst wordt in de rotswand of in de hoge bomen gebouwd. De leg begint al in maart - één legsel. De vier tot zes eieren zijn blauw-groenig van kleur met vlekjes en kriebeltjes in verschillende kleuren. Het vrouwtje broedt gedurende 20-21 dagen en wordt ondertussen door het mannetje gevoederd. De jongen worden door beide ouders verzorgd en verlaten het nest als ze vijf tot zes weken oud zijn. Voedsel : alleseter, vooral kadavers en afval.
 
   

Footer worldwidebase



uw eigen startpagina


© copyright WorldwideBase 2005-2009