header_science

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

Reizen in Egypte

 

Egypte FORUM De Egypte pagina ...klik hier

 

De Toegangspoort tot Afrika

Nergens ter wereld vind je zo'n groot aantal antieke monumenten als in Egypte. De oude Grieken en de Romeinen gingen er al naar toe om met eigen ogen de vroegste wereldwonderen te bewonderen. Het land is dan ook waarschijnlijk een van de oudste vakantieoorden ter wereld. De 2800 jaar dat de farao's over Egypte hebben geregeerd, hebben van het land een van de oudste en grootste wereldbeschavingen gemaakt. Vooral tijdens een reis langs de Nijl kom je oog in oog te staan met de belangrijkste hoogtepunten uit de oude Egyptische beschaving.

De bezienswaardigheden

De belangrijkste bezienswaardigheden van het land zijn de piramiden van Gizeh, de necropolis van Sakkara, de tempels van Abu Simbel, Luxor, Edfu, Dendera, Esna, Kom Ombo, Abydos, de graven in het dal der Koningen en natuurlijk het Egyptisch Museum in Caļro met de oogverblindende schatten uit het graf van Toetanchamon. Verder is een bezoek aan de westelijke oases van de Egyptische Sahara of de Mozesberg in de Sinaļ een onvergetelijke ervaring.

Zon, zee en vooral veel zand

Een vakantie in Egypte heeft echter veel meer te bieden dan piramiden en tempels. Langs de Rode Zee en de Golf van Akaba liggen populaire badplaatsen als Dahab, Nuweiba, Taba, Hurghada en Sharm el-Sheikh, met in de buurt duiklokaties van wereldklasse. De Sinaï-woestijn is een schitterend gebied om tochten te voet, per kameel of met de jeep te maken.

 

De Egypte pagina ...klik hier

 

Footer worldwidebaseuw eigen startpagina


© copyright WorldwideBase 2005-2009