header vogels

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

Rode wouw

 
   
  De rode wouw of milvus milvus
Gedeeltelijke trekvogel, plaatselijk overwinterend. Iets groter dan de buizerd, met beduidend langere, duidelijk gevorkte staart. In de vlucht zijn de onderkanten van de vleugels constrasterend licht-donker getekend. Zeilt vaak met loodrecht gespreide (niet hoger geplaatste) vleugels. Verspreiding en leefgebied : klein broedgebied in het midden en zuiden van Europa. Minder aan het water gebonden dan de zwarte wouw ; jaagt in open veld. In de winter vormen zich hier en daar slaapgroepen in het struikgewas bij het veld. Voortplanting : nest op hoge bomen, vaak bekleed met lompen, papier en ander afval. Legtijd : april, mei. En legsel. De twee tot drie witte tot groenige eieren worden 33-38 dagen door het vrouwtje bebroed; de jongen blijven 45-55 dagen in het nest. Voedsel : kleine zoogdieren, kadavers, afval en ook vis.
 
   

Footer worldwidebase



uw eigen startpagina


copyright WorldwideBase 2005-2009