header vogels

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

Scholekster

 
   
  De scholekster, waarvan nog enkele ondersoorten bestaan, behoort tot de steltlopers. Men treft hem aan in kustgebieden en in de waddengebieden van Europa, daarnaast komen ze ook in AziŽ en Nieuw-Zeeland voor.
Hij is ongeveer 45 cm groot. Het verenkleed is zwart-wit, de snavel en de poten zijn rood. Met zijn lange, afgeplatte snavel kan de scholekster de mosselen van de rotsen los wrikken en deze vervolgens kraken. Daarnaast eet de scholekster ook insecten en wormen.
Vooral in het begin van de broedtijd vormen de scholeksters grote groepen. Ze cirkelen dan om elkaar heen in de lucht en ze lopen elkaar ook op de grond achterna.
Ze graven een ondiep kuiltje op het strand of ze maken een nest tussen de planten op het strand. Het nest wordt soms bekleed met mos of iets dergelijks. Het vrouwtje legt 2-4 eieren. De eieren worden 24-28 dagen door beide ouders bebroed.
 
   

Footer worldwidebase



uw eigen startpagina


© copyright WorldwideBase 2005-2009