header_science

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

SinaÔ woestijn

 

Egypte FORUM De Egypte pagina ...klik hier

 

zonsopkomst op de Mozesberg

Het Sinaï-schiereiland is een schitterende woestijn met indrukwekkende bergen, valleien, canyons en oases. Het schiereiland is 61.000 km2 groot, en vormt de schakel tussen Afrika en AziŽ. Met een een bedoeïnengids, een tent en een kameel voor de bagage waan je je hier 'Lawrence of Arabia'. Vooral in het koele seizoen (onze wintermaanden) kun je prachtige trekkings door het gebied maken. Anderszijds is het mogelijk om vanuit diverse badplaatsen aan de kust van het schiereiland korte excursies de Sinaï in te maken. Badplaatsen als Dahab, Nuweiba en Sharm el-Sjeikh zijn de laatste jaren behoorlijk populair geworden bij zon, zee en strand aanbidders. Duikers en snorkelaars komen aan hun trekken bij de magnifieke koraalriffen rond het Sinaï-schiereiland. Vooral langs de kust aan de Golf van Aqaba en aan de zuidwestzijde van de Sinaï liggen veel riffen.

Geschiedenis

oase in de SinaÔ Coloured Canyon De SinaÔ is het land van het Oude Testament. Tijdens de Exodus ontving Mozes op de Mozesberg (Gebel Musa) de Tien Geboden. Vanaf de 4e eeuw kwamen duizenden christenen naar het SinaÔgebergte om in de voetsporen te treden van de 'Woestijnvaders. In de woestijnvalleien vinden we dan ook de oude pelgrimsroutes van Jeruzalem naar de Mozesberg. Het schiereiland werd door het IsraŽl bezet tijdens de Arabisch-IsraŽlische oorlog van 1967. Bij het vredesverdrag van 1979 kwam het weer onder Egyptisch bestuur. De meeste badplaatsen van de Sinaï dateren uit de Israelische periode, toen hier militairen en kibboetswerkers hun vakantie gingen vieren.

Bezienswaardigheden in de Sinaï

Het noorden van het schiereiland is een zanderige laagvlakte die langzaam stijgt tot een hoogte van 1000 meter. Het is vooral in het zuiden waar de bezienswaardigheden van het schiereiland te vinden zijn. Daar liggen bergketens met de hoogste top van Egypte: de 2642 meter hoge Mozesberg. De Kruisvaarders- en pelgrimsroute tussen Nuweiba en de Mozesberg voert langs een eenzame rotspartij, die bekend is onder de naam 'Rots van de Inscripties', omdat deze met talrijke inscripties uit de Nabatese, Romeinse en Byzantijnse tijd is bedekt. De inscripties van de eerste pelgrims zijn nog goed herkenbaar. Ein Khudra, een kleine maar prachtige oase, is volgens de overlevering de rustplaats van de Kinderen van IsraŽl.
Op de hoogvlakte van Nawamis, dat 'vliegen' betekent, staan zeer goed bewaard gebleven prehistorische graftombes die karakteristiek zijn voor het centrale deel van het schieleiland. Deze ronde stapelbouwwerken met de deuropening naar het westen dateren uit de Koper- en Bronstijd.

 

De Egypte pagina ...klik hier

 

Footer worldwidebaseuw eigen startpagina


© copyright WorldwideBase 2005-2009