header vogels

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

Spotvogel

 
   
  De spotvogel of hippolais icterina
Trekvogel van mei tot september. Kleiner en slanker dan een mus met een dunne snavel. Is, in tegenstelling tot andere loofzangers, heel rustig in de struiken. Luid lied van krassende en fluitende tonen; af en toe vlecht hij ook geluiden van andere vogelsoorten door zijn lied (zie zijn naam). Verspreiding en woongebied : broedvogel in Midden- en Oost-Europa. Bij ons wijd verbreid, maar nergens veel voorkomend; vooral in het laagland. Bossen langs het water met veel kreupelhout of bouwland met hagen en struiken; ook wel in tuinen. Voortplanting : het nest wordt gemaakt in vertakkingen van struiken of bomen. Legtijd mei tot juni - gewoonlijk slechts één legsel. Drie tot zes eieren, lichtroze, donker gevlekt. Broedtijd van 13-14 dagen; mannetje en vrouwtje broeden beiden. De jongen worden 13-14 dagen in het nest gevoerd. Voedsel : insecten.
 
   

Footer worldwidebase



uw eigen startpagina


© copyright WorldwideBase 2005-2009