header vogels

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

Stern

 
   
  Sternen (zeezwaluwen) komen aan de kusten van alle oceanen voor. In de zuidelijke gebieden zijn het standvogels, in de koelere streken zijn het trekvogels.
Sternen zijn slanke meeuwen met een min of meer gevorkte staart. Hun poten zijn zwak en ze kunnen er niet echt goed mee lopen. De zwemvliezen tussen de tenen zijn niet zo ontwikkeld als bij andere meeuwen. Daar tegenover staat dat de stern een elegante vlieger is en een groot uithoudingsvermogen bezit.
Wanneer sternen op een prooi jagen vliegen ze boven het water. Zodra ze met hun scherpe ogen een prooi in het vizier krijgen storten ze zich in het water en grijpen ze het dier met hun snavel. Sternen voeden zich met kleine vissen, wormen, libellen, insecten en kreeften.
Sternen nestelen vaak in enorm grote kolonies van duizenden vogels. De eieren leggen ze in kuiltjes in de grond. Bij het broeden en het grootbrengen van de jongen wisselen de ouders elkaar af.
Men heeft wel eens geobserveerd dat alle vogels in een kolonie tijdens het broeden dezelfde kant uit keken. De nesten liggen dicht tegen elkaar aan. De jongen worden, als er gevaar dreigt, moedig verdedigd.
Bekende soorten sternen zijn de Noordse stern, de zwarte stern en het visdiefje.
 
   

Footer worldwidebase



uw eigen startpagina


copyright WorldwideBase 2005-2009