header sterren

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

Sterrenbeelden

 
   
Wat is nu een sterrenbeeld?
Dat vraag je je zeker wel eens af. Nou, dat is niet zo moeilijk. Een sterrenbeeld is een groep sterren die vanaf de Aarde bij elkaar lijken te staan en een figuur vormen. Dit figuur kan een dier zijn, maar ook een voorwerp of een dier. Ze hebben namen als, Grote Beer, Orion ,Tweelingen, Leeuw en Driehoek. Sommige sterrenbeelden zijn erg groot zoals de Grote Beer en de Leeuw, maar anderen weer erg klein zoals de Ram en de Dolfijn.

Snap je het nog?
Nu is het zo dat in dat sterrenbeeld sterren staan die allemaal verschillend zijn.
De ene ster is erg helder, en de ene ster is erg zwak te zien. Als die heldere bijvoorbeeld verder weg staat dan die zwakke ster, kan het dus zo zijn dat we die heldere ster toch beter zien, ondanks dat hij verder weg staat. Maar het kan ook zijn dat een zwak sterretje wel dicht bij staat.
Dus een sterrenbeeld is een groep sterren waarvan elke ster op een andere afstand van de Aarde staat, en je hebt grote en kleine sterren in dat sterrenbeeld. Die sterren hebben dus niets met elkaar te maken. Vanaf de Aarde lijken ze echter bij elkaar te staan, terwijl ze in werkelijkheid lichtjaren van elkaar af staan.

Hoe komen die sterrenbeelden nu aan hun naam
Sommige namen zijn al heel erg oud.
Maar we weten niet zeker hoe de namen zijn ontstaan.
We denken dat bijvoorbeeld de oude Grieken vele namen bedachten, maar ook de Germanen en de mensen die duizenden jaren geleden leefden in het gebied tussen Eufraat en Tigris (Irak). Je hebt trouwens ook moderne sterrenbeelden zoals Passer, Microscoop en Winkelhaak.
 
   

Footer worldwidebaseuw eigen startpagina


copyright WorldwideBase 2005-2009