header vogels

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

Tuinfluiter

 
   
  De tuinfluiter of sylvia borin
Trekvogel van april, mei tot september, oktober. Nauwelijks zo groot als een mus, zonder markante verentekening. Het lied is een vrolijk gekwetter met fluittonen. Verspreiding en woongebied : broedvogel in West-, Midden- en Noord-Europa. Hoofdzakelijk in bossen rijk aan kreupelhout, minder vaak in bosrijke tuinen of parken, ook in struiken langs de velden. Voortplanting : nest verstopt in de struiken tot n meter hoog. Legtijd mei tot juni. En tot twee legsels per jaar. Drie tot vijf eieren, lichtbruine tot witte ondergrond met donkerbruine tot rode vlekken. Beide partners broeden elf tot zestien dagen; de jongen worden nog negen tot veertien dagen in het nest verzorgd. Voedsel : in de zomer insecten, in de herfst vooral bessen.
 
   

Footer worldwidebase



uw eigen startpagina


copyright WorldwideBase 2005-2009