header vogels

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

Visarend

 
   
  De visarend behoort tot de roofvogels. Hij leeft in watergebieden zoals meren, rivieren en kustgebieden. Hij komt overal op aarde voor behalve in de poolgebieden.
De visarend heeft een lengte van 50 tot 60 cm en ze hebben soms wel een vleugelspanwijdte van 1,75 m. Op de rug en op de staart is hij donkerbruin van kleur, aan de onderkant wit. De kop is eveneens wit en heeft donkere strepen aan de zijkant van de kop. De poten zijn blauwachtig grijs.
Op jacht naar vissen vliegt de visarend boven het water heen en weer. Zodra hij een prooi ontdekt duikt hij met uitgestrekte klauwen het water in. Dikwijls duikt hij helemaal in het water om de prooi te kunnen vangen. Hij komt echter weer snel uit de golven te voorschijn. Hij schudt dan het water uit zijn veren en hij vliegt weg met de buitgemaakte vis.
Visarenden bouwen hun horst in hoge bomen in de buurt van de oever. Het vrouwtje legt 2-4 wit-bruin gevlekte eieren en bebroedt deze alleen. Bij het voederen wordt ze door het mannetje geholpen. De vogels uit de koudere streken overwinteren in het zuiden.
De grootste vijand van de visarend is de viskweker.
 
   

Footer worldwidebase



uw eigen startpagina


copyright WorldwideBase 2005-2009