header_science

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

Volop duik lokaties

 

Egypte FORUM De Egypte pagina ...klik hier

 

wrakduiken in de Rode Zee Egypte is een enorm populair vakantieland bij duikers. De Rode Zee en de Golf van Akaba hebben een groot aantal indrukwekkende duiklokaties, waarvan sommige van wereldklasse. Het koraalrif in de Rode Zee is ongeveer 500 jaar oud en 793 kilometer lang. Het is na het Australische Great Barrier Reef het grootste koraalrif ter wereld. Het torent uit boven een op sommige plekken meer dan 1500 meter diep ravijn, dat evenwijdig aan de Egyptische kust loopt. Tot de wereldtop behoren de koraalriffen van het National Park Ras Mohammed. Helaas zijn veel riffen zwaar beschadigd. Grotendeels doordat iedere bootsman zijn anker zonder pardon op het rif dumpt, maar ook door onervaren duikers voor wie het woord uittrimmen een onbekend fenomeen is. Sinds de Egyptische regering in 1996 besloten heeft om de Rode zee tot nationaal park uit te roepen en rangers heeft aangesteld gaat een en ander beter, maar de toekomst voor het rif is helaas nog steeds verre van rooskleurig.

duikcentrum Dahab is een populaire plek voor lowbudget duikers, Sharm el Sjeikh heeft de resorts voor de duiker die boven water in de watten gelegd wil worden. Hurghada zit hier een beetje tussen in, en is de laatste jaren uitgegroeid tot een belangrijke zon, zee & strand bestemming van vakantievierend Europa. Helaas is Hurgada al sinds jaar en dag een grote bouwput, en het koraal in de nabije omgeving door de enorme aantallen toeristen zwaar beschadigd. Een goed alternatief is het nabijgelegen El Gouna. Daar heb je wat meer rust en is de accommodatie beter. In bovenstaande plaatsen struikel je over de duikscholen. Zoek als het even kan een duikcentrum dat lid is van Hepca, de organisatie die zich voor de bescherming van de riffen inzet.

Ook zwemmers en snorkelaars komen aan hun trekken boven de koraalriffen van Egypte. Zwemmen is overigens alleen veilig in zee, want van het zwemmen in rivieren en dus ook de Nijl kun je bilharzia oplopen, een wormziekte. De meeste hotels met drie sterren beschikken over een zwembad, dus ook bij een reis langs de Nijl kun je in het water verkoeling zoeken.

 

De Egypte pagina ...klik hier

 

Footer worldwidebaseuw eigen startpagina


copyright WorldwideBase 2005-2009