header gezondheid

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

Vooruitzichten beter voor MS-patiŽnten

 
   
Diemen (NL) - Nieuwe ontwikkelingen beloven niet alleen een snellere diagnose van multiple sclerose, maar ook een betere behandeling

De diagnose van multiple sclerose (MS) kan maanden, soms wel jaren duren. De symptomen zijn onvoorspelbaar en verschillen van persoon tot persoon, waardoor het erg moeilijk is om de ziekte vast te stellen. Volgens Elliot Frohman, werkzaam bij het UT Southwestern Medical Center in Dallas, kunnen MRI-scans uitkomst bieden. De beschadigingen aan de witte hersenstof, die de oorzaak zijn van de ziekte, zijn op een MRI-scan zichtbaar. "Met deze techniek is de diagnose al ten tijde van de eerste aanval te stellen", aldus Frohman. Een vroege diagnose is een groot voordeel voor de patiŽnt, aangezien een snellere behandeling de symptomen van MS langer kan onderdrukken.
Ontwikkelingen aan het eiwit interferon-bŤta, een veelgebruikt MS-medicijn, suggereren dat de ziekte in de toekomst ook beter te behandelen zal zijn. Wetenschappers van het Fraunhofer Institut fŁr Grenzflšchen- und Bioverfahrenstechnik in Stuttgart hebben een gerecombineerde versie van het eiwit gemaakt. Ze vervingen negen hydrofobe aminozuren op het oppervlak van het eiwit door hydrofiele aminozuren, en maakten het daarmee beter oplosbaar. De verhoogde oplosbaarheid van het medicijn zal de productie en het gebruik vergemakkelijken, maar de wetenschappers verwachten dat het ook klinische voordelen heeft, zoals een verhoogde effectiviteit en minder bijwerkingen. Gecombineerd met de vroegere diagnose zullen MS-patiŽnten daarmee een stuk comfortabeler kunnen leven.
 
   

Footer worldwidebaseuw eigen startpagina


© copyright WorldwideBase 2005-2009