header vragen

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

 Waar dieren leven - 2

 
   
Waar leven paradijsvogels ? In de oerwouden en bossen van Nieuw-Guinea en Noord-AustraliŽ. Ze hebben prachtige veren in schitterende kleuren. De paradijsvogels kregen hun opmerkelijke naam omdat ze zo prachtig zijn.
Waar groeit koraal ? Koraalriffen en stukken koraal worden door kleine zeedieren, zoals zeeanemonen, gevormd. De koraaldiertjes hebben steenachtige of hoornige skeletten. Vele leven in kolonies, en de skeletten groeien in ongewone vormen aan elkaar. sommige zien eruit als planten of bloemen. Koraaldieren leven in alle zeeŽn, maar in warme tropische wateren kunnen ze enorme kolonies vormen : koraalriffen. Deze riffen bevinden zich buiten de kust juist beneden de waterspiegel, aan de kust of rond eilanden. Het Great Barrier Reef van AustraliŽ heeft een lengte van meer dan tweeduizend kilometer.
Waarom hechten eendemosselen en schaalhorens zich aan stenen vast ? Dieren die aan rotsachtige kusten leven, moeten hun leven in en buiten het water doorbrengen - naarmate het vloed is of eb. Eendemosselen en schaalhorens zijn aan dat wisselende leven gewoon. Als het eb is en ze dus in de buitenlucht zijn, sluiten ze hun schelp dicht om hun lichaam. Daarmee voorkomen ze dat hun vochtige lichaam uitdroogt. Als de vloed opkomt, gaat de schelp weer open. Schaalhorens kruipen over stenen en eten de nietige plantjes die daar leven. Eendemosselen laten tentakels in het water hangen, waarmee ze voedsel vangen.
Leven leeuwen en tijgers in dezelfde streken ? Tijgers leven alleen in AziŽ en leeuwen leven hoofdzakelijk in Afrika. Maar ook in het noordwesten van India komen enkele leeuwen voor. India is daarmee het enige land waar zowel tijgers als leeuwen leven.
Waar leven ijsberen ? Ijsberen leven in het noordpoolgebied.
 
   

Footer worldwidebaseuw eigen startpagina


© copyright WorldwideBase 2005-2009