header vogels

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

Waterral

 
   
  De waterral of rallus aquaticus
Stand- en zwerfvogel. Iets groter dan een merel, met stevige poten, lange tenen en een licht gekromde, lange snavel, waardoor hij zich onderscheidt van alle andere rallen. Verspreiding en woongebied : heel Europa tot Noord-ScandinaviŽ. Bij ons als broedvogel in rietrijke landen langs open water, in de winter ook in greppels. Voortplanting : het nest is een diepe kom in het riet of in de biezen, vaak met een gevlochten dak. Legtijd april tot juni. Eťn tot twee legsels per jaar. De zes tot elf eieren zijn licht van kleur met roodbruine of grijze stippen. Beide partners broeden 19-22 dagen. De jongen verlaten het nest pas een paar dagen nadat ze uit het ei gekropen zijn. Ze kunnen na 7-8 weken vliegen, maar zijn vaak al eerder zelfstandig. Voedsel : kleine dieren.
 
   

Footer worldwidebase



uw eigen startpagina


© copyright WorldwideBase 2005-2009