header vlinders

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

Zeuzera pyrina

 
   
 

 

 

De rouwvlinder (familie Cossidae) heeft een bijzonder groot verspreidingsgebied dat zich uitstrekt van noordelijk Afrika, Europa en AziŽ tot in Noord-Amerika. De vlinders zijn niet erg kritisch in de keuze van hun waardplant. Ze leggen hun eieren op allerlei soorten van loofbomen. De rupsen leven in de stam en eten hout. Ze groeien zo langzaam dat ze meestal tweemaal overwinteren. Als ze uiteindelijk volgroeid zijn, verpoppen ze in een cocon die ze hebben gesponnen aan het einde van een gang in de boomstam. Rouwvlinders vliegen de ganse zomer.
 

 
   

Footer worldwidebase



uw eigen startpagina


© copyright WorldwideBase 2005-2009