header vogels

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

Zilvermeeuw

 
   
  Zilvermeeuw; © Lieuwe DijksenDe zilvermeeuw of larus argentatus.
De zilvermeeuw is voornamelijk een kustvogel die nestelt in de duinen en op de Waddeneilanden. Buiten het broedseizoen worden ze ver landinwaarts gezien. Daar bezoeken ze steden, parken en vuilnisbelten, op zoek naar voedsel. De laatste jaren nestelen ze zelfs op daken van fabrieken en flatgebouwen. De vos heeft ze op veel plaatsen uit het te droge duingebied verdreven.
Kenmerken
Deze grote meeuw is wit met een grijze rug en vleugels. De vleugelpunten zijn zwart-wit. Hij heeft een witte kop en nek en roze poten. De lengte bedraagt 60 cm.
Geluid
Een luidruchtig en klaaglijk 'klieauw', een luid 'kie-aah' en een alarmerend 'ke-ke-ke'.
Voedsel
De zilvermeeuw is een aas- en alleseter. Hij vangt vis op zee, platvis langs de kust, maar ook wormen en eendenkuikens in het binnenland.
Wintervoedering
keukenrestjes
Nest
Zilvermeeuwen broeden in kolonies. Het nest bestaat uit opgestapeld gras, door beide vogels verzameld. Na een paar dagen verlaten de kuikens het nest. Ze blijven wel in de buurt en worden gevoerd door hun ouders tot ze kunnen vliegen. Pas na een drietal jaar is het bruine jeugdkleed van het jong verwisseld voor het volwassen verenkleed.
Broedgegevens
Maanden april tot augustus - één legsel - drie olijfbruine eieren met bruine stippen - broedtijd : 28-30 dagen (beide partners) - vliegvlug : na 35-40 dagen, zelfstandig na 40-45 dagen.
 
   

Footer worldwidebase



uw eigen startpagina


© copyright WorldwideBase 2005-2009