header vogels

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

Zwarte kraai

 
   
  De zwarte kraai of corvus corone
Net als de andere leden van de kraaienfamilie is de zwarte kraai door schade en schande wijs geworden en erg schuw. Hij komt soms ook in tuinen voedsel zoeken en brengt dat het zangvogelvolk in rep en roer. Terwijl de volwassen kraaien in territoria leven, leven de onvolwassen vogels bij elkaar in groepen. De volwassen vogels blijven elkaar levenslang trouw. Door bejaging van deze volwassen vogels wordt het gebied soms bezet door groepen onvolwassen vogels. De kraaienstand neemt daardoor dan ter plaatse juist toe.
Kenmerken
De zwarte kraai is helemaal zwart, zonder de kale grijze snavelbasis van de roek. Lengte : 47 cm.
Voedsel
De kraai heeft een gevarieerd menu. Hij eet onder andere aas, granen, eikels, aardappelen, insecten en hun larven, slakken, wormen en de eieren en jongen van andere vogels. Overtollig voedsel wordt gehamsterd.
Wintervoedering
Met brood, vlees, aardappelen en ander keukenafval kunt u de kraaien plezieren.
Nest
Het flinke nest, gebouwd door beide partners, hoog in een boommik, is in drie lagen opgebouwd. Een buitenrand van takken, een middenlaag van fijne takken, wortels, zand en gras, en een voering van haar en schorsvezels. Terwijl het vrouwtje de eieren bebroedt, houdt het mannetje de wacht. Hij waarschuwt haar voor gevaar en brengt haar voedsel.
Broedgegevens
Maanden maart tot juni - één legsel - vier tot vijf bruingestippelde, groenachtige eieren - broedtijd : 17-19 dagen, door het vrouwtje - vliegvlug : na 32-36 dagen; vier weken later zelfstandig.
 
   

Footer worldwidebase



uw eigen startpagina


© copyright WorldwideBase 2005-2009