header vogels

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

Zwarte wouw

 
   
  De zwarte wouw of milvus migrans
Trekvogel (maart tot september). Iets kleiner dan de rode wouw; ook een lange staart, maar minder sterk gevorkt. In de vlucht aan de onderzijde veel donkerder dan de rode wouw en zonder duidelijk contrast. Zoekt meestal zeilend en fladderend de oever af. Verspreiding en woongebied : tot in het noorden over gans Europa. Broedt onregelmatig in Belgi - voorkeur aan water. Voortplanting : nest op hoge naald- en loofbomen. Legtijd midden april tot midden mei. En legsel. De twee tot drie witte tot groenige eieren worden voornamelijk door het vrouwtje bebroed gedurende 26-38 dagen; het mannetje zorgt voor het voedsel. Na 45 dagen zijn de jongen in staat om te vliegen. Voedsel : hoofdzakelijk dode en zieke vissen; ook gewonde vogels en kleine zoogdieren (verkeersslachtoffers).
 
   

Footer worldwidebase



uw eigen startpagina


copyright WorldwideBase 2005-2009