Geschiedenis van vandaag

 


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

Geschiedenis van
10 juli

 
   
 • 100 jaar Ronde van Frankrijk : de Ronde van Frankrijk bestond in 2004 precies 100 jaar, en dat mogen we op deze geschiedenispagina toch niet zomaar laten voorbij gaan. De originele foto's hiernaast brengen dit stukje geschiedenis weer tot leven. Links zien we de Tour tijdens de eerste rit in het jaar 1903 en rechts zien we de winnaar van de eerste Tour de France : Maurice Garin. De toenmalige renners waren honderd procent op zichzelf aangewezen. Er was geen bevoorrading, geen ploegwagen en er werd, indien nodig, zelfs 's nachts doorgereden.
  In de voorbije honderd jaar is er heel wat veranderd, maar de geest achter de Tour is blijven bestaan. Meer nog, de drang om te overleven, bij de besten te behoren en tenslotte eindwinnaar te worden is nog nooit zo sterk geweest.
   
 • 10 juli is de verjaardag van prinses Alexia van Griekenland. Zij werd op 10 juli 1965 geboren in Athene en is de oudste dochter van koning Konstantijn en koningin Anne Marie van Griekenland. Zij studeerde in Londen en werkt in Barcelona (Spanje) met jonge kinderen die slachtoffer zijn van het 'Down Syndroom'. Vier jaar terug huwde zij de Spaanse architect Carlos Morales Quintana.
   
 • Op 10 juli 1553 werd de 15 jarige Lady Jane Grey gekroond tot Koningin van Engeland. Het zestiende eeuwse Engeland beleefde woelige religieuze tijden. Katholieken en Protestanten stonden elkaar naar het leven en waren bereid om voor hun geloof te sterven.
  Jane Grey was een dochter van Henry Grey, markies van Dorset en hertog van Suffolk, die in het laatste regeringsjaar van Eduard VI grote invloed aan het hof had. Haar rechten op de troon berustten op het feit dat haar grootmoeder van moederszijde een zuster van Hendrik VIII was. Somerset had haar reeds met de koning willen laten huwen. In 1553 bewerkte haar oom Northumberland dat zij zijn zoon, Lord Guildford Dudley, huwde en dat Eduard VI tegelijkertijd zijn eigen zusters ten gunste van .....   lees verder op onze speciale pagina over Jane Grey
 
   

Geschiedenis van vandaag

copyright WorldwideBase 2005-2009