Geschiedenis van vandaag

 


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

Geschiedenis van
15 augustus

 
   
  • Lawrence Thomas Edward ( beter gekend onder de naam Lawrence van ArabiŽ ) werd geboren op 15 augustus 1888. Deze Britse avonturier, soldaat en auteur verwierf wereldberoemdheid door z'n interventie tijdens de eerste wereldoorlog. Hij organiseerde een Arabische opstand tegen de Turken (beter gekend als het Ottoman Emperium) maar slaagde niet echt in z'n opzet. Onder een andere naam nam hij dienst bij de luchtmacht en later in de tank-devisie. Z'n opmerkelijk leven werd beschreven en verfilmd (' Lawrence of Arabia' in 1962). Lawrence Thomas Edward overleed bij een moto-ongeval, in Dorset, 1935.
     
  • Woodstock, de openingsdag op 15 augustus 1969 : Bethel, New York ontving op deze driedaagse zomaar eventjes 500.000 rockliefhebbers ! Als openlucht muziekfestival beslist een 'mijlpaal' in de geschiedenis. De twee slachtoffers die vielen in deze enorme massa werden gecompenseerd door de twee geboortes die plaatsvonden tijdens deze drie dagen, en wie stond er zo allemaal op het podium ... Jimy Hendrix, Janis Joplin, Roger Daltrey ( van The Who ), Joan Baez, Ravi Shankar, Creedence Clearwater Revival (CCR), Jefferson Airplane, The Who, Crosby Stills Nash en Young, Carlos Santana, Joe Cocker, Melanie, en vele, vele anderen.
     
  • Op 15 augustus 1939 gaat de eerste film-versie van 'The Wizard of Oz' in premiťre in Hollywood, CaliforniŽ. Actrice Judy Garland in de rol van Dorothy ( toen zestien jaar oud ) zette in deze film een schitterende acteerprestatie neer, die zij echter de rest van haar leven zou meedragen. Van dat 'kinderimago' raakte zij niet meer af. The Wizard of Oz werd in de loop der jaren nog verschillende keren verfilmd en opgevoerd als musical. Beslist een klassieker in de reeks van de kinderfilms.
 
   

Geschiedenis van vandaag

© copyright WorldwideBase 2005-2009