Geschiedenis van vandaag

 


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

Geschiedenis van
18 april

 
   
 • Albert Einstein werd geboren op 14 maart 1879 in het Zuidduits stadje Ulm, gelegen op de linkeroever van de Donau.
  Hij overleed op 18 april 1955.
  In die tijd leidden Hermann Einstein (zijn vader) en zijn broer Jakob een elektro-chemisch fabriekje. Zijn moeder Pauline Koch was een huisvrouw. Ze woonden in de Bahnhofstraße B135 in Ulm. In 1880 verhuisde de familie Einstein naar München, waar in 1881, Albert Einsteins zus werd geboren. Ze heette officieel Maria Einstein, maar men noemde haar altijd Maja. Met haar voelde Einstein zich zeer verbonden.
  Einstein was een zeer teruggetrokken jongen, hij isoleerde zich van andere kinderen. Op vijfjarige leeftijd kreeg hij les van een huislerares. Op zijn zevende ging hij naar de Volksschule. Veel vrienden had hij niet. Dit kwam doordat zijn familie van Joodse oorsprong was en in München was men overwegend katholiek. In 1888 toen Einstein dus negen was, ging hij naar de middelbare school, het Luitpoldgymnasium. Hij behaalde daar wel goede cijfers hoewel hij tegen het van buiten leren was. Hij was een uitblinker in wiskunde. Voor Latijn haalde hij de hoogste cijfers en voor Grieks was hij bijna net zo goed. Het enige waar hij niet zo goed in was, was gymnastiek. Dit maakte hem moe en duizelig. Einstein las in zijn jeugd al populair-wetenschappelijke boeken. Iedere donderdag kwam er een Joodse student eten die Max Talmey heette. Hij studeerde medicijnen en daagde Einstein van zijn tiende tot vijftiende uit tot intellectuele debatten.
  In 1894 verhuisde zijn familie naar Milaan. Einstein bleef in München achter bij een pleeggezin, want hij moest zijn school nog afmaken. Einstein besloot net voor zijn eindexamen op reis te gaan naar Milaan om zijn familie te bezoeken. Hij liet een dokter een briefje schrijven waarin vermeld stond dat hij dringend vakantie nodig had door een zenuwuitputting. Zo verliet hij dus de school en vertrok naar Milaan. Hij was wel vastbesloten zich voor te bereiden op het toelatingsexamen aan de universiteit door zelfstudie maar zou niet meer teruggaan .....   lees verder op onze speciale pagina over Albert Einstein

   
 • Row of damaged houses along South Van Ness Ave., between 17th and 18th streets.Op 18 april 1906 werd de Amerikaanse stad San Francisco getroffen door een ernstige aardbeving, die ruim 500 slachtoffers eiste en een groot deel van de stad (twee derde ervan) verwoestte. In 1989 werd de stad opnieuw door een grote aardbeving getroffen (ongeveer 60 slachtoffers).
   
 
   

Geschiedenis van vandaag

© copyright WorldwideBase 2005-2009